Upute za korištenje aplikacije

SimBex mobilna aplikacija je dostupna za uređaje sa Android i iOS operativnim sustavom. Možete ju preuzeti putem sljedećih linkova:


  Image
  Image

  Nakon preuzimanja i instalacije aplikacija je spremna za korištenje.

  SimBex aplikacija sastoji se od četiri veća modula:

  1. Savjeti
  2. Vježbe
  3. Dnevnik
  4. Proizvodi

  U modulu Savjeti korisniku su dostupne brojne korisne informacije o prevenciji inkontinencije, njenim uzrocima, pravilnoj primjeni pomagala, upitnik o procjeni stanja urinarne inkontinencije te brojni savjeti za njeno kvalitetno zbrinjavanje.


  Kroz modul Vježbe korisnik ima pristup vježbama za mišiće zdjeličnog dna, čiji je svaki korak u svrhu jednostavnijeg i lakšeg izvođenja, detaljno objašnjen. Vježbe su podijeljene po kategorijama, pri čemu svaka kategorija ima vlastitu namjenu (otkrivanje mišića, jačanje mišića, itd). Nakon izvođenja određene vježbe korisniku se nudi mogućnost da podatak o istoj spremi u Dnevnik. Vježbe opisane u aplikaciji učinkovito pomažu pri stres inkontinenciji, ali i pri poboljšanju potencije kod muškaraca.


  Modul Dnevnik se sastoji od dva dijela - dnevnika vježbi i dnevnika proizvoda.

  Dnevnik vježbi korisniku daje uvid u sve odrađene vježbe za mišiće zdjeličnog dna. Odrađene vježbe se prikazuju na dnevnoj bazi ali sumirano za zadnjih 7, 30 i 365 dana. Odabirom određenog datuma za kojeg je prethodno spremljen unos vježbi, korisnik vidi naziv odrađene vježbe i broj ponavljanja iste. Odabirom vježbe otvara se prozor za uređivanje unosa. Ukoliko je korisnik prethodno u Dnevnik spremio pogrešan unos, u ovom prozoru to može ispraviti.

  Vježbu je moguće dodati u dnevnik na dva načina:

  1. Otvorite Dnevnik i u gornjem dijelu ekrana odaberite Vježbe. U gornjem desnom kutu odaberite Dodaj, nakon čega će se otvoriti Dodaj vježbu prozor. Putem izbornika odaberite vježbu koju ste odradili, unesite broj ponavljanja i datum te odaberite Spremi.
  2. Otvorite modul Vježbe i odaberite vježbu koju želite raditi. Nakon što prođete kroz sve korake vježbe na dnu ekrana će se pojaviti Vježba odrađena, čijim se odabirom otvara Dodaj vježbu. Popunjavanje podataka u Dodaj vježbu je identično kao u prvom načinu dodavanja vježbi u Dnevnik.

  Dnevnik proizvoda korisniku daje uvid u broj potrošenih pomagala pri inkontinenciji. Unos pomagala se također može izvršiti na dva načina:

  1. Otvorite Dnevnik i u gornjem dijelu ekrana odaberite Proizvodi. U gornjem desnom kutu odaberite Dodaj, nakon čega će se otvoriti Dodaj proizvod prozor. Putem izbornika odaberite pomagalo koje koristite, unesite količinu i datum i odaberite Spremi.
  2. Otvorite modul Proizvodi i među ponuđenim pomagalima odaberite ono koje koristite. Nakon otvaranja informacija o pomagalu u gornjem desnom kutu odaberite Spremi nakon čega će se pojaviti Dodaj proizvod prozor. Pomagalo je već odabrano te je samo potrebno unijeti datum i količinu i odabrati Spremi.


  Modul Proizvodi sadrži listu različitih pomagala pri inkontinenciji kao i listu kozmetičkih proizvoda namijenjenih njezi osjetljive kože. Pomagala pri inkontinenciji obuhvaćaju:

  • Pelene gaćice
  • Pelene u spoju sa gaćicama
  • Uloške
  • Podmetače

  Kozmetika je također podijeljena u kategorije:

  • Kreme i losioni
  • Specijalne kreme i masti
  • Proizvodi za suho pranje
  • Proizvodi za pranje s vodom

  Za svaki proizvod su navedene detaljne informacije o primjeni, pakiranju, veličini / količini i sl.

  Osim liste proizvoda u ovom modulu se nalazi i upitnik preko kojeg korisnik može dobiti informacije o pomagalu koje najbolje odgovara njegovim potrebama.