Istraživanja

Od svog osnutka, 1992. godine, tvrtka SimBex d.o.o. se kontinuirano bavi edukacijom u primjeni pomagala pri inkontinenciji sa ciljem što kvalitetnijeg zbrinjavanja inkontinentnih osoba. Niz stručnih savjetovanja, istraživanja i seminara podupiru taj cilj.

Istraživanje izvršeno u ustanovama socijalne skrbi tijekom 1993 i 1994 godine, imalo je velik utjecaj. Rezultati istraživanja su prezentirani na savjetovanju u Selcu 1994. godine kojem su prisustvovali svi ravnatelji ustanova i glavne sestre. Nakon tog istraživanja i savjetovanja promjenjen je način zbrinjavanja u svim ustanovama i prihvaćena uporaba pomagala pri inkontinenciji kao jeftinije i kvalitetnije rješenje.

Isto tako su tijekom 1995 godine organizirana istraživanja u bolnicama, te u Novom Vinodolskom savjetovanje za zdravstvene djelatnike o kvalitetnom zbrinjavanju te prevenciji inkontinencije.

Istraživanje organizirano 2001. u svim ustanovama socijalne skrbi sa ciljem da se za svakog štićenika utvrdi vrsta i težina inkontinencije i predloži odgovarajuće pomagalo, pokazalo je koliko je kvaliteta pomagala važna u njezi inkontinentne osobe.

Kvalitetnim pomagalima i pravilnom primjenom istih mogu se ostvariti dodatne uštede na potrošnji pomagala i radnog vremena njegovatelja, a da ne govorimo o promjenama u kvaliteti života osobe koju se njeguje. Nekvalitetna pomagala mogu uzrokovati infekcije, iritacije i dekubitus, dok sa kvalitetnim pomagalom osiguravamo potpunu njegu osobe s problemom inkontinencije.

Kako je inkontinencija ozbiljan društveni problem (češći je od kardiovaskularnih oboljenja) nužna su kvalitetna medicinska istraživanja.

SimBex nastavlja raditi istraživanja već više od 30 godina sa ciljem pronalaska novih rješenja oko zbrinjavanja inkontinencije. Njegova bliska suradnja sa jednim od najvećih proizvođača pomagala pri inkontinenciji i njegov izbor kvalitete prije svega, rezultirali su sa mnogim osmijesima na licima korisnika, a moć darivanja osmijeha i osjećaja zadovoljstva je najveća pobjeda ove tvrtke.