Kvaliteta

Pravilna briga o čovjeku podrazumijeva visoku kvalitetu proizvoda te brigu o čovjekovu okolišu.

Bilo da je riječ o posebnom razdoblju života žene koja postaje majka ili o tek rođenoj bebi, bilo da je riječ o nekome tko se sprema za nove sportske pothvate ili nekome tko je na žalost doživio nezgodu, proživio operaciju ili možda proživljava određene zdravstvene tegobe, uvijek je bitno je što odabiremo koristiti.

Proizvod bi trebao riješiti određenu tegobu ili pravilno pomoći pritom olakšavajući život korisnika. Proizvodni procesi koji se koriste kod razvoja i nastanka proizvoda uvelike govore o njegovoj kvaliteti te o planiranju održivog razvoja.

Kod održivog razvoja najvažniji čimbenik je naravno briga o okolišu. Pošto konstantno koristimo prirodne resurse, važno je da to činimo na način pri kojemu ćemo brinuti o svim elementima svog okoliša. Obnavljanje šuma, praćenje otpadnih voda, potrošnje vode, minimalizacija otpada i reciklaža sastavni su dijelovi proizvodnje kvalitetnog proizvoda.

Certifikati ekološkog pristupa u proizvodnji

Pregled nad sirovinama koje su korištene za proizvodnju te nad samim procesom proizvodnje proizvoda sastavni su dijelovi ekološke proizvodnje. Prati se utjecaj na vodu i zrak, potrošnju energije, korištenje kemikalija prilikom proizvodnje te korištenje sirovina iz obnovljivih i organskih izvora, koji su u skladu sa internacionalno priznatim standardima i uzgojeni bez upotrebe pesticida i sl. U slučaju korištenja plastike, ona mora biti proizvedena iz obnovljivih materijala.

Certifikati koji, između ostalih, potvrđuju ovu razinu kvalitete su:

Nordic Ecolabel, FSC*, EMAS i Oeko-Tex

*FSC™ (Forest Stewardship Council) je internacionalna nevladina organizacija posvećena promoviranju odgovornog šumarstva širom svijeta. Proizvodi certificirani u skladu s FSC™ standardima su sačinjeni od sirovih materijala iz FSC šuma. Sljedivost oznake i integritet se održavaju kroz stroge kontrolne mjere. Kupovinom proizvoda koji sadrže ovaj logotip podržavate odgovorno šumarstvo.

Abena A/S je certificirana u skladu s FSC™ (Forest Stewardship Council) standardima, pri čemu je SimBex d.o.o. distributer FSC-certificiranih Abena proizvoda. Za više informacija posjetite www.abena.com

Certifikati kvalitetnog utjecaja na korisnika

Također, svaki proizvod proizveden kvalitetnim procesom zahtjeva još jednu potvrdu kvalitete, a to je njegov efekt prilikom upotrebe. Proizvod bi trebao zadovoljavati potrebe korisnika na najvišem mogućem nivou, sa odsutstvom nuspojave ili sa najmanjom mogućom nuspojavom.

Ovu razinu kvalitete, između ostalih, potvrđuju certifikati:

Astma Allergi Danmark, Dermatologically Tested i Oeko-Tex

Certifikat za dizajn

Dodatna potvrda je nagrada za dizajn proizvoda, koji nije samo visoke kvalitete proizvodnje i visoke kvalitete efekta za korisnika, već ujedno i lijepog dizajna na zadovoljstvo onih koji ga koriste.

Certifikat, koji potvrđuje ovu razinu kvalitete je:

Red dot design award

Svaki certifikat se obnavlja svake godine te postrožuje pravila, tako da utječe na razvoj tehnologije i  povišenje standarda u brizi za okoliš i za čovjeka.


Certifikat za sustav upravljanja sukladno ISO 9001:2015

iso_9001

Certifikat za sustav upravljanja sukladno ISO 14001:2015

iso_14001

Certifikat za sustav upravljanja sukladno OHSAS 18001:2007

ohsas_18001

Naši proizvodi mogu se pohvaliti mnogobrojnim certifikatima kvalitete poput:

nordic ecolabel dermatologically tested
fsc reddot
confidence in textiles astma allergi denmark
emas