Povijest

SimBex je tvrtka koja je naprosto odškrinula vrata novog razdoblja u kojem se s puno više otvorenosti i povjerenja govori o inkontinenciji, u kojem se otkrivaju neslućene mogućnosti za prevenciju i liječenje tog problema.

Inkontinencija je godinama bila prekrivena velom tajne sve dok se te tabu teme prije 30 godina nije prihvatila na osebujan način tada još mala, ali odlučna tvrtka. Ona postaje nezaobilazni činitelj u kvalitetnijem rješavanju tog teškog i sve šireg zdravstvenog i socijalnog problema.

Rezultati 30-godišnjeg rada SimBex-a kroz različite oblike djelovanja i više su nego uočljivi i prepoznatljivi. O njegovim rezultatima najbolje svjedoče pohvale i priznanja onih koji su doslovno na svojoj koži osjetili učinkovitost i blagotvornost pomagala koje SimBex isporučuje.

SimBex već niz godina uporno ukazuje na potrebu za edukacijom u izboru i primjeni pomagala pri inkontinenciji kako bi se ona što kvalitetnije zbrinjavala.

Edukacija na području inkontinencije podrazumijeva savjete putem besplatnog info telefona 0800 206 206, te osobno u centrima za edukaciju koji se nalaze u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

Stručni suradnici SimBex-a sustavno obilaze ustanove za njegu bolesnih i nemoćnih osoba (bolnice, domovi umirovljenika, kućne njege) gdje procjenom stanja inkontinentnih utvrđuju njihove realne potrebe.

SimBex potiče na drugačije razmišljanje o problemu inkontinencije te čvrsto stoji iza promocije kvalitetnog života. Cilj je osvjestiti ljude da inkontinencija nije razlog za strah, nemoć i isključenje socijalnog života nego da je inkontinencija problem, koji ako se kvalitetno zbrine, ne mora biti kočnica u životu. U današnjem svijetu, pomagala za inkontinenciju su nevjerojatna, moderna tehnologija je pružila najbolja rješenja koja ne samo da olakšavaju život ljudima koji boluju od inkontinencije nego i bitno poboljšavaju rad medicinskog osoblja.

U cilju toga društvo SimBex je organiziralo Zakladu za brigu i pomoć starijim osobama i osobama sa problemom inkontinencije. To je jedina takva Zaklada na ovom područuju i prva takve vrste u Europi. Kao potporu Zakladi osnovana je i Poliklinika SimBex.

S ciljem pružanja kvalitetne usluge u svrhu održavanja zdravlja i prevencije problema, otvorene su Sanitetske kuće u Osijeku i Zagrebu, kao zdravstveni centri gdje je čovjek u potpunosti zbrinut na jednom mjestu.

I danas, 30 godina nakon osnutka, društvo SimBex organizirano radi na edukaciji liječnika primarne zdravstvene zaštite i medicinskog osoblja u ustanovama socijalne skrbi na cijelom području Republike Hrvatske.

U suradnji sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo SimBex radi kontinuirano na unapređenju brige za zdravlje starijih osoba.