Medicinska njega kože

ABENA SKINCARE je vrhunska medicinska kozmetika razvijena u Švedskoj u suradnji tima stručnjaka, liječnika-dermatologa i farmaceuta. Dizajnirana i sastavljena od kvalitetnih sastojaka, a sve u cilju optimalne njege i zaštite kože.

Nudi široku paletu proizvoda;  kreme, losione i sredstava za održavanje higijene kože. Program je razvijan u suradnji sa potrošačima u cilju zadovoljavanja specifičnih potreba svakog kupca.

Abena medicinski proizvodi su namjenjeni osobama koje imaju problema sa specifičnim oboljenjima kože kao što su dekubitus, ekcem, psorijatične pojave na koži, iritirana koža, suha koža i slično.

Preporučuje se osobama čija je koža svakodnevno izložena agresivnim i po kožu štetnim utjecajima okoline i načina života kojim živimo (zagađena atmosfera, stres i sl.).

Medicinska kozmetika Abena Skincare klinički je ispitana na djelotvornost i podnošljivost, te na alergogeni i iritacijski potencijal pri Klinici za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Medicinska kozmetika “Abena Skincare s mirisom” vrlo je blagog mirisa. Korištena mirisna ulja su proizvedena prema smjernicama IFRA-e (The Interntional Fragrance Association), kako bi spriječili alergijske reakcije.

Svi sastojci kozmetike dobiveni su od biljaka. Stoga ne postoji rizik prenošenja BSE-a preko sastojaka životinjskog porijekla, jer se takvi sastojci ne nalaze na našim proizvodima. Svi sastojci odgovaraju odrednicama EG-kozmetičkog pravilnika.

Postoje dva različita načina proizvodnje losiona,  “ulje u vodi” i “voda u ulju”.

Losioni, koji se temelje na ulju u vodi, brzo se upijaju u kožu. Koža na opip nije masna i možete nastaviti sa svojim poslom, npr. rad s rukavicama ili instrumentima.

Losioni, koji se temelje na principu voda u ulju, su vrlo masni i koža ih vrlo sporo upija. Abena losioni su proizvedeni po principu ulje u vodi – najbolje kvalitete. Izuzetak su cinkova mast i krema za njegu kože, gdje je poželjno stvaranje tankog zaštitnog sloja na koži.

Koža

Koža je najveći organ tijela, prosječne površine 1,8 m2 na odraslom čovjeku. Koža varira u debljini na raznim dijelovima tijela ovisno o tome koje funkcije obnaša.

Koža se sastoji od 3 glavna sloja:

  1. EPIDERMIS
  2. DERMIS
  3. SUPKUTIS/HIPODERMIS

Funkcija kože je zaštita tijela od vanjskih utjecaja poput udaraca, vrućine, hladnoće, zračenja i mikroorganizama poput bakterija. Koža ima važnu ulogu u reguliranju tjelesne temperature, izlučivanju vode i soli, šalje informacije osjetilima dodira, izlučivanje znoja.

Postoje 4 tipa kože:

  1. NORMALNA KOŽA
  2. SUHA KOŽA
  3. MASNA KOŽA
  4. OSJETLJIVA KOŽA

Različiti tipovi kože zahtjevaju različite proizvode za njegu kože.Ovo je jedan od razloga zašto je iznimno važno ponuditi široku paletu (raspon) proizvoda za individualni pristup i njegu kože.

Koža se s godinama mijenja odnosno starenjem prolazi kroz promjene. Epiderma i derma postaju tanje, smanjuje se broj krvnih žilica. Broj slojeva kože se smanjuje i rast stanica se usporava.Povezivanje između epidermalnog i dermalnog sloja kože se također smanjuje što znači da u starijih osoba postoji veći rizik rana na koži. Istovremeno krvna cirkulacija se smanjuje za 30% – 40% što pridonosi povećanom riziku poremećaja krvnog tlaka. Smanjenjem broja znojnih žlijezda smanjuje se i količina loja koju tijelo proizvodi što dovodi do isušivanja kože. Suha koža smanjuje otpor pentracije bakterija što znači da je vrlo važno da se kod starijih osoba pokuša zadržati hidratantni balans i barijera između masti i vode na artificijelni način. Koža kod starijih osoba obično je vrlo osjetljiva i burno reagira na sve vanjske utjecaje.