Medicinska njega kože

Pružite svojoj koži ono što joj je potrebno; ni više ni manje. Pravilna njega kože i higijenska rutina neophodni su za održavanje zdravlja cijelog tijela.

ABENA SKINCARE je vrhunska medicinska kozmetika razvijena u suradnji tima stručnjaka, liječnika-dermatologa i farmaceuta. Dizajnirana i sastavljena od kvalitetnih sastojaka, a sve u cilju optimalne njege i zaštite kože.

Nudi široku paletu proizvoda; kreme, losione, masti i sredstva za održavanje higijene kože. Program je razvijan u suradnji sa potrošačima u cilju zadovoljavanja specifičnih potreba svakog kupca.

Abena medicinski proizvodi posebice su namijenjeni osobama koje imaju problema sa specifičnim oboljenjima kože kao što su dekubitus, ekcem, psorijatične pojave na koži, iritirana koža, suha koža i slično.

Preporučuje se osobama čija je koža svakodnevno izložena agresivnim i po kožu štetnim utjecajima okoline i načina života kojim živimo (zagađena atmosfera, stres i sl.).

Svi proizvodi prolaze temeljito testiranje i neumoljivu kontrolu kvalitete, uključujući dermatološka ispitivanja. Nježna njega kozmetike ABENA pomaže koži da se oporavi i ostane zdrava.

Abena Skincare asortiman dijeli se u 4 kategorije:

Oznake i certifikati koje možete pronaći na proizvodima Abena kozmetike:

Koža

Koža je najveći organ tijela, prosječne površine 1,8 m2 na odraslom čovjeku. Koža varira u debljini na raznim dijelovima tijela ovisno o tome koje funkcije obnaša.

Koža se sastoji od 3 glavna sloja:

  1. EPIDERMIS
  2. DERMIS
  3. SUPKUTIS/HIPODERMIS

Funkcija kože je zaštita tijela od vanjskih utjecaja poput udaraca, vrućine, hladnoće, zračenja i mikroorganizama poput bakterija. Koža ima važnu ulogu u reguliranju tjelesne temperature, izlučivanju vode i soli, šalje informacije osjetilima dodira, izlučivanje znoja.

Postoje 5 tipova kože:

  1. NORMALNA KOŽA
  2. SUHA KOŽA
  3. MASNA KOŽA
  4. OSJETLJIVA KOŽA
  5. MJEŠOVITA KOŽA

Različiti tipovi kože zahtjevaju različite proizvode za njegu kože. Ovo je jedan od razloga zašto je iznimno važno obraćati pažnju na vlastitu kožu i pravovremeno provoditi njegu koja joj odgovara.

Koža se s godinama mijenja odnosno starenjem prolazi kroz promjene. Epiderma i derma postaju tanje, smanjuje se broj krvnih žilica. Broj slojeva kože se smanjuje i rast stanica se usporava. Povezivanje između epidermalnog i dermalnog sloja kože se također smanjuje što znači da u starijih osoba postoji veći rizik rana na koži. Istovremeno krvna cirkulacija se smanjuje za 30% – 40% što pridonosi povećanom riziku poremećaja krvnog tlaka. Smanjenjem broja znojnih žlijezda smanjuje se i količina loja koju tijelo proizvodi što dovodi do isušivanja kože. Suha koža smanjuje otpor penetraciji bakterija što znači da je vrlo važno da se kod starijih osoba pokuša zadržati hidratantni balans na artificijelni način. Koža kod starijih osoba obično je vrlo osjetljiva i burno reagira na sve vanjske utjecaje.