Video: ekološke pelene

Pri odabiru pelena treba voditi računa o nekoliko stvari kao što su zdravlje bebe, sastojci korišteni u proizvodnji pelena, udobnost i pokretljivost bebe pri nošenju pelena te visoka moć upijanja pelene.

Pelena je proizvod koji jedan dulji period konstantno dodiruje intimno područje djeteta i ono o čemu se dosta često ne razmišlja jest  kakav efekt će sastojci unutar pelena imati na razvoj intimnog područja bebe kroz život. Važno je da pelene ne sadrže kemijske sastojke (parabene, dodatne mirise, izbjeljivače i dr.) kako bi se zaštitilo intimno područje bebe i time osigurao zdrav razvoj u budućnosti.

Certifikat Dermatology tested dokazuje da je pelena zdrava i za najosjetljiviju kožu.

Važna je i udobnost i pokretljivost bebe, što je osigurano mekoćom pelene. Tanje pelene koje djeluju blisko donjem rublju bebi pružaju veću udobnost, a posebnim procesima proizvodnje osigurava se da tanka pelena ima i dalje visoku moć upijanja. Ono što je još važno jest da pelena nema oštrih rubova kako se ne bi urezivala u meku kožu djeteta, da dobro prijanja i da je prozračna kako bi koža disala pošto manjak protoka zraka dovodi do znojenja i povećane mogućnosti iritacije i infekcije.

Pelenski osip je česta briga roditelja, a naravno da kvalitetnija pelena izrađena bez štetnih sastojaka ujedno smanjuje mogućnost nastanka iritacije i infekcije. Dobra higijena intimnog područja smanjuje mogućnost razvoja bakterija, a dobra je praksa i korištenje vlažnih maramica.
Važno je i pustiti bebu da bude jedan period u danu bez pelene da intimno podrucje nije stalno pod utjecajem pelene te mazati cinkovom masti prije postavljanja pelene. Cinkova mast štiti bebinu kožu od dodira sa štetnim sastojcima prilikom obavljanja nužde.

Važan faktor kod odabira pelene je i ekološka proizvodnja pelene, o cemu se još uvijek premalo priča. Proizvodnja iz obnovljivih izvora te očuvanje okoliša prilikom same proizvodnje veoma su važni. Testiranja provedena na 24 svjetska brenda pokazala su da su ekološke pelene zapravo prvi izbor jer pružaju kvalitetnu zaštitu, a i kvalitetnu njegu bebe uz to što pritom i čuvaju okoliš.

Ekološke dječje pelene Bambo Nature naručite na SimBex web shopu