Sve počinje u glavi…I zdravlje i bolest

Često kada razgovaramo o bolestima čujemo jedan opći zaključak: “Ma, sve ti je to u glavi”. Ljudi svjesno i podsvjesno zaključuju da zdrav um i zdrav mozak znače i zdravo srce i zdrav želudac. Međutim, mi unatoč tome svjesno donosimo odluke i radimo postupke koji nisu u skladu s našom unutarnjom psihološkom i emocionalnom vagom te pomalo dopuštamo da se bolest razvije. Ovo “dopuštamo” zvuči kao da imamo izbora!? I imamo, samo tog potencijala nismo niti svjesni.

Toga nije svjesna niti suvremena medicina koja se bavi isključivo traženjem konkretne “organske” bolesti (pomoću sofisticirane dijagnostike) i “interveniranjem” (bilo operativno, farmakološki ili nekako drukčije) kada se taj organski poremećaj ustanovi.

Zašto čekati taj trenutak kada ga je moguće i spriječiti?

O tome i o nekim drugim zabludama suvremene znanstvene medicine bit će riječi u ovom predavanju.

Predavač:
Dr. Goran Ivkić, specijalist neurolog, subspecijalist epileptolog, radi kao asistent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga.
Svoj klinički rad (specijalist neurolog – epileptolog) ostvaruje u Poliklinici Neuron pri Hrvatskom institutu za istraživanje mozga, gdje su mu uže područje interesa: epilepsije i EEG, glavobolje, stres i psihosomatika. Više godina bio je dio istraživačkog tima akademika Ivice Kostovića na projektima vezanim za razvoj moždane kore čovjeka. Suradnik je i na projektu prof.dr.sc. Zdravka Petanjeka „Putevi migracije hipokampalnih GABA-ergičkih neurona u majmuna i čovjeka” . Završio je poslijediplomski studij iz biomedicine (smjer neurobiologija) na PMF-u u Zagrebu, gdje je radio doktorsku disertaciju. Autor je brojnih indeksiranih radova i članaka u stručnoj i znanstvenoj literaturi.

Pridružite nam se na predavanju SimBex Akademije „Sve počinje u glavi…i zdravlje i bolest” koje će se 14.11.2019. od 17:45 do 20h održati u dvorani Školske knjige, Masarykova 28/ 3. kat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
© 2024 SimBex. Sva prava pridržana.
SimBex