Spremni za ljeto i sunce!

Brzo spremanje za plažu s bebom može se učiniti kao nemoguća misija, ali nema potrebe za preznojavanjem. Sve dok imate najnužnije, očekuje vas lijep dan s kvalitetnim vremenom za vas i vašeg mališana.

Izlet na plažu s vašom bebom može za njih biti sjajno iskustvo. More, pijesak, kamenčići i školjke mogu vašem mališanu otvoriti cijeli novi svijet fascinantne igre. Pustite djetetovoj mašti na volju, a mi ćemo brinuti o praktičnim stvarima: od kreme za sunčanje i kupaćih gaćica do natikača. Ovo su neophodne stvari koje biste trebali ponijeti sa sobom za dan na plaži:

1. Krema za sunčanje za bebe

Krema za sunčanje obavezna je na plaži, osobito s bebom ili malim djetetom. Dječja koža je vrlo osjetljiva i posebno sklona opeklinama i oštećenjima od sunca, zato je važno ponijeti kremu za sunčanje širokog spektra s visokim SPF faktorom.

Bambo Nature kreme za sunčanje sa SPF 30 i 50 nose eko-oznake, dermatološki su ispitane, prikladne čak i za najosjetljiviju kožu – i što je najvažnije, štite i od UVA i od UVB zraka.

Krema za sunčanje obično se ne preporučuje za bebe mlađe od 6 mjeseci, ali važno je ponijeti kremu za starije bebe, djecu i, naravno – sebe.

Ako se nađete u nedoumici, uvijek testirajte svoju kremu za sunčanje na malom dijelu kože kako biste provjerili moguće reakcije.

2. Pelene za kupanje

Važno je da vaša beba nosi pelene dok se kupa kako bi voda bila čista i higijenski ispravna za sve posjetitelje na plaži, ali obične pelene nisu prikladne za to.

Pelene za kupanje posebno su dizajnirane za korištenje u vodi, s jezgrom koja neće upijati tekućinu i nabubriti kao normalna pelena.

S rubovima koji se lako trgaju, mijenjanje mokre pelene je jednostavno! Osim toga, pelene za kupanje su potpuno bez parfema i izbjeljivača te su sigurne za kožu vaše bebe.

3. Plastične vrećice

Promjena jedne ili više pelena na plaži vjerojatno će biti neizbježna zato ne zaboravite ponijeti i plastične vrećice. One se mogu koristiti za mokru odjeću, cipele s pijeskom, smeće ili bilo što drugo što želite odvojiti od ostalih stvari.

4. UV šator za plažu ili suncobran

Ne zaboravite ponijeti malo hlada sa sobom na plažu! Općenito se preporučuje da male bebe do 6 mjeseci borave u hladu što je više moguće, a starije bebe i mališani također bi trebali ostati u hladu kada je sunce najjače (između 11 i 15 sati). Obavezno odaberite suncobran ili šator s UV zaštitom jer UV zrake mogu prodrijeti kroz odjeću i tkaninu.

5. UV kupaći kostim i šešir za sunčanje

Osim kreme za sunčanje, jedan od najvažnijih načina na koji možete zaštititi osjetljivu kožu svoje bebe je prekrivanje odjećom. Kada nije u vodi, odjenite svoju bebu u čvrsto tkanu odjeću od prozračnog pamuka ili viskoze, koja će pomoći u regulaciji njezine tjelesne temperature. U vodi koristite kupaće kostime s UV zaštitom. I uvijek imajte na umu da svom djetetu stavite šešir za sunčanje širokog oboda koji će zaštititi njegovo lice, vrat i prsa od sunca.

6. Obuća za vodu / sandale za plažu

Pijesak na plaži može malim stopalima biti vrlo vruć za hodanje, a u vodi mogu biti školjke, kamenje i drugi oštri predmeti. Ne zaboravite spakirati sandale za plažu i obuću za vodu kako biste zaštitili djetetova stopala.

7. Morski rekviziti

Morski rekviziti dolaze u mnogim oblicima i veličinama. Za najmanje bebe, možete nabaviti kolutove s rupama za noge i sjenilima; oni osiguravaju da beba pluta dok se brčka i istražuje vodu, a istovremeno ju štite od sunca. Za bebe koje već hodaju i malu djecu, rukavice i pojasevi za plivanje omogućit će im sigurno brčkanje.

Uvijek pazite na djecu kada se igraju u ili blizu vode, i čvrsto držite kolut, pojas ili plivalice jer ih vjetar i valovi mogu odnijeti daleko od obale.

8. Igračke za plažu

Plaža je savršena prilika za novu i uzbudljivu igru ​​osjetila. Ponesite nekoliko igračaka za plažu, ali nemojte pretjerivati ​​– iznenadili biste se koliko se bebe i mala djeca mogu zabaviti s vrlo malo igračaka. Lopata, kanta i kalupi za pijesak potaknut će djetetovu maštu. Voda, pijesak i školjke pružit će vam puno besplatne zabave.

9. Međuobroci i tekućina

I na kraju, u najvažnije stvari koje morate ponijeti u torbi za plažu spadaju i: hrana, tekućina i grickalice! Kada provodite vrijeme na suncu i vrućini, važno je da i vi i vaša beba unosite dovoljno tekućine i hrane. Ako vaša beba još uvijek samo doji, ne zaboravite održavati vlastitu razinu hidracije. Za starije bebe važno je pijenje puno vode. Također im možete dati voće i povrće, poput lubenice i krastavaca, koji sadrže velike količine vode. A ponekad je i sladoled upravo ono što je potrebno.

Savjet: Prethodno zamrznite nekoliko vrećica smoothieja i imat ćete ukusnu rashlađujuću poslasticu za svoju bebu na plaži.

10. Poseban naglasak na vlažne maramice

Većina roditelja s malom djecom svugdje sa sobom nosi vlažne maramice, no one su posebno korisne na plaži. Obrišite se nakon mijenjanja pelena, obrišite ljepljive prste i usta nakon sladoleda, uklonite pijesak s prstiju na rukama i nogama prije ulaska u auto… mogućnosti su beskrajne! Također, zamrznite neke maramice prije odlaska na plažu i imat ćete lijepu hladnu krpu kojom ćete obrisati bebu kako biste održali njezinu tjelesnu temperaturu.

 

Putujte bezbrižno uz Bambo Nature ljetni paket.
Pripremite se za more i čuvajte zdravlje kože vaše bebe uz Bambo Nature proizvode s eko-oznakama, a na poklon dobivate SimBex loptu za plažu na napuhavanje!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
© 2024 SimBex. Sva prava pridržana.
SimBex