Powerful ME ep 6- Unutarnja snaga, motivacija i vizualizacija

Powerful ME podcast

SimBex Akademija vam s veseljem donosi novu epizodu podcasta POWERFUL ME.

U šestoj epizodi podcasta POWERFUL ME ugostili smo Sandru Paović, poznatu hrvatsku stolnotenisačicu i reprezentativku s brojnim europskim medaljama i nastupom na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Četiri godine nakon strašne prometne nesreće s lošim prognozama za oporavak, postala je paraeuropska, svjetska i paraolimpijska pobjednica. Uz sve nabrojano, Sandra je i motivacijska govornica.

Neopisiva ljubav prema stolnom tenisu pomogla je Sandri ublažiti šok iz djetinjstva izazvan ratom, a kasnije i pri bržem oporavku od ozljeda izazvanih prometnom nesrećom. Posljedica prometne nesreće bila je teška ozljeda kralježnice, a prognoza za oporavak – loša. Prognoze su upućivale na to da se nikada više neće moći baviti sportom pa čak ni sama sjediti u kolicima, ali je ona, kao izraziti borac, odlučila ostvariti medicinsko čudo – na vlastitim nogama osvojila je brojne svjetske medalje.

Unutarnju snagu kakvu posjeduje Sandra potrebno je razvijati. Neki od koraka su učenje iz poraza i padova te vizualizacija koja nam može pomoći da u svojim mislima razradimo sve moguće scenarije i ishode raznih situacija. Vizualizacija nam može pomoći i u prevladavanju treme.

Kao motivacijska govornica, Sandra često svoje iskustvo prenosi djeci i mladim sportašima. Djeca i mladi nisu dovoljno upoznati sa stvarnim iskustvima te bi bilo dobro da škole i ministarstvo potiču projekte koji bi omogućili ljudima poput Sandre da, pričajući o svom iskustvu, motiviraju mlade na predani rad i neodustajanje od ciljeva. Sandra potiče djecu da prihvate različitosti i da ne budu „copy-paste“. Motivira ih da rade ono što vole, da budu uporni, da pomažu kolegama koji se nađu u nevolji i koji možda tada „ne izgledaju kao pobjednici“.

Za kraj, svestrana Sandra nam govori o svom ulasku u poduzetničke vode otvaranjem salona, dnevnog vrtića i hotela za pse. Naglašava kako je to jako odgovoran, ponekad naporan i težak posao, ali je s druge strane zadovoljavajući i lijep.

Poslušajte nacionalnu heroinu Sandru Paović u šestoj epizodu podcasta POWERFUL ME na našem YouTube kanalu.

Sa željom da kontinuirano radimo na unaprjeđenju podcasta, molimo Vas da nakon gledanja ispunite

Upitnik o zadovoljstvu gledatelja.

Najave idućih sugovornika i tema nadolazećih epizoda možete pratiti na našoj Facebook stranici i Instagram profilu

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
© 2024 SimBex. Sva prava pridržana.
SimBex