Powerful ME ep 5- Struktura uma, naša uvjerenja i muško-ženski principi

powerful me, epizoda 5

SimBex Akademija vam s veseljem donosi novu epizodu podcasta POWERFUL ME.

U petoj epizodi podcasta ugostili smo Mateja Sakomana, poslovnog psihologa, trenera i poduzetnika, zaljubljenika u psihologiju o kojoj podučava menadžere i zaposlenike tvrtki. Surađivao je s brojnim svjetskim psiholozima poput Martina Seligmana u sklopu Kluba psihologa.

Mag.psych. Matej Sakoman nas već u prvim minutama podcasta uvodi u pripreme za treniranje našega mozga. Kako bismo mogli učiti o štetnosti naših misli, bitno je razumjeti strukturu mozga te kako funkcionira. Uvjerenja koja se temelje na neznanju i strahu nam mogu biti neprijatelji i sputavati rad našega mozga. Psiholog Sakoman nas, uz jednostavan primjer, savjetuje kako se možemo osloboditi štetnih uvjerenja i njihovog utjecaja na naše ponašanje.

Govoreći o današnjim izazovima društva, Matej smatra da je najveći izazov nošenje s vlastitim mislima i osjećajima, a kao jedan od najvećih strahova društva ističe strah od smrti. Nadalje, dotiče se teme odnosa žena i muškaraca, odnosno ženskog i muškog principa. Zašto se muške osobine kod žene gledaju kao pozitivne, a ženske osobine kod muškarca kao negativne?

Poslušajte petu epizodu podcasta POWERFUL ME na našem YouTube kanalu.

Sa željom da kontinuirano radimo na unaprjeđenju podcasta, molimo Vas da nakon gledanja ispunite Upitnik o zadovoljstvu gledatelja.

Najave idućih sugovornika i tema nadolazećih epizoda možete pratiti na našoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
© 2024 SimBex. Sva prava pridržana.
SimBex