Higijena nakon operacije / Kupaonska njega

Površine protiv proklizavanja / Držači za kupaonu

Nakon operacije bitno je osjećati se sigurnim u vlastitoj dnevnoj higijeni. Stoga osigurajte sve skliske površine sa gumom protiv proklizavanja, po potrebi postavite držače za kadu ili tuš te držač uz wc.

Toaletno povišenje

Ponekad je zbog udobnosti i sigurnosti te vlastitih mogućnosti, potrebno postaviti ugodno povišenje za wc, koje olakšava samo sjedenje na toaletu i podizanje sa toaleta nakon obavljanja nužde. Uz to, toaletno povišenje smanjuje rizik od pada.

Bide za toalet

Bide olakšava pranje intimnog područja onda kada je osoba teže pokretna ili nepokretna. Bide se može napuniti poput male kade te se takav stavlja na toalet i osigurava ugodu korištenja. Za kvalitetniju njegu intimnog područja, dodatno preporučujemo Intimate Care, sapun za intimnu njegu. Posebno nježan, ne iritira, bez mirisa i boje. Lako se ispire i ima PH 3,5 reguliran mliječnom kiselinom, koja je koži osobito ugodna.

Daska za kadu / Stolica za tuš

Daska za kadu ili stolica za tuš smanjuju umor prilikom tuširanja ili kupanja. Za slabije pokretne ili osobe koje se vrlo brzo umore od stajanja i hodanja, za one kojima je teško izaći iz kade ili postoji mogućnost vrtoglavice – sigurnije je i ugodnije kupati se sjedeći.

Bazen za pranje kose/ Kapa za pranje kose

Ako je osoba polupokretna ili nepokretna, pranje kose može biti otežano. Zato jednokratna kapa za pranje kose olakšava čitav proces, samo ju nataknete na glavu osobe i počnete sa laganom masažom tjemena. Kapa sadrži šampon i regenerator, a ispiranje nije potrebno. Može se koristiti na normalnoj sobnoj temperaturi bez korištenja vode ili se može zagrijati u mikrovalnoj 15-20 sekundi. Bazen za pranje kose je drugo rješenje, također praktična pomoć za kućnu njegu. On pruža ugodno ležište za glavu, dok osobi perete kosu. Možete ga napuniti sa 5L vode.

Ulje za tuširanje

Zbog svojeg posebnog anti-alergijskog i anti-iritacijskog sastava, ulje za tuširanje pogodno je za korištenje prilikom tuširanja, nakon operacije. Ne ostavlja nikakav sloj (film) u vodi za kupanje. Sadrži eterična ulja, prirodno ulje jojobe i aloe vere, koji djeluju protuupalno i smiruju crvenu i osjetljivu kožu. Vlaži kožu i pruža joj dodatnu njegu.

Pjena za pranje

Iznimno nježna pjena za suho pranje sadrži posebne sastojke za njegu osjetljive i nježne kože. Zbog sastojaka poput pantenola, bisabola i ekstrakta hamamelise može se koristiti i u njezi dojenčadi. Ugodna pjenasta emulzija brzo raspadajućim sastavom olakšava raspodjelu te omogućuje dobar učinak čišćenja.

Ulje u spreju

Svi sastojci dobiveni su od biljaka. Vitamin E i bisabol njeguju osjetljiva područja kože. Zbog praktičnog oblika (spreja) jednostavno je za nanošenje na sve dijelove tijela. Pogodno je za njegu kože prilikom promjene zavoja ili tokom masaže.