Savjetovalište

Zaklada SimBex otvorila je “Savjetovalište za boljitak zdravlja starijih osoba i osoba s problemom inkontinencije” sa sjedištem u Zagrebu, gdje stručno osoblje SimBex tima zainteresiranim osobama pomaže savjetom vezanim uz problem inkontinencije.

Savjetovalište je dostupno i putem besplatnog telefona 0800 206 206 te je na usluzi svima sa savjetima o zbrinjavanju inkontinencije, te njezi starijih i slabopokretnih osoba na području cijele Republike Hrvatske.

Nezbrinuta ili loše zbrinuta inkontinencija je problem o kojemu se malo govori, ali on utječe na svakodnevni život čovjeka koji je inkontinentan.

Kvalitetno znanje o pomagalima za inkontinenciju i ortopedskim pomagalima, ne samo da štedi novac nego stvara i osjećaj sigurnosti i povjerenja kod korisnika.

Sva pitanja vezana uz problem inkontinencije i odabir pomagala možete postaviti svaki radni dan od 8 do 16 sati na besplatni broj telefona 0800 206 206.

Kako Vam možemo pomoći putem Savjetovališta

Jedan od najučestalijih problema s kojima se suočavaju osobe starije životne dobi jest inkontinencija, odnosno nemogućnost zadržavanja mokraće i stolice. SimBex, osim što vrši distribuciju najkvalitetnijih pomagala pri inkontinenciji, poduzima i niz aktivnosti koje su usmjerene boljitku zdravlja starijih osoba.  2001. godine SimBex je osnovao “Zakladu za pomoć inkontinentnim osobama i osobama starije životne dobi” s namjerom da educira kako korisnike pomagala tako i osobe koje se bave njegom starijih i nemoćnih osoba.

Društvo SimBex surađuje s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom rada i socijalne skrbi, sa Centrom za gerontologiju Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba sklopio je poseban ugovor o suradnji, odnosno pripremi i realizaciji posebnih programa koji su specijalizirani u svrhu poboljšanja kvalitete života starijih osoba. Zaklada dijelom financira nabavku pomagala pri inkontinenciji za socijalno ugrožene osobe i edukaciju zdravstvenog osoblja, te provodi istraživanja koja se odnose na problem i posljedice inkontinencije vezane za širu društvenu zajednicu. Sa ciljem lakšeg i kvalitetnijeg provođenja preventivnih mjera, društvo SimBex je izdalo brošuru “Vježbe pri prevenciji i liječenju inkontinencije”.