Centar za boljitak

Centar za boljitak zdravlja starijih osoba

Spoznaja da je apsolutni i relativni broj starijih osoba u povećanju te da je očekivano trajanje života u konstantnom rastu, upućuje na činjenicu da stariji ljudi postaju sve važniji medicinski i socijalni čimbenik. Narušavanjem fizičkih, psihičkih i intelektualnih sposobnosti dolazi do opadanja funkcionalne sposobnosti starije osobe što rezultira još većom neaktivnošću i povlačenjem u sebe.

Slijedom navedenog, a temeljem dugogodišnjeg iskustva u radu sa starijim i potrebitim osobama, Zaklada SimBex osmislila je projekt Centar za boljitak zdravlja starijih osoba kako bi prevenirala ili barem ublažila sveprisutnu i rastuću problematiku.

zaklada-shema

Pogramske aktivnosti Centra potpuno su besplatne za korisnike, a temelje se na načelima UN-a za starije ljude (Rezolucija UN-a 46/91 od 16.XII.1991. godine):

  • Neovisnost
  • Društveno sudjelovanje
  • Skrb
  • Samoispunjenje
  • Dostojanstvo

Članovima Zaklade, ali i drugim građanima, stručni suradnici Simbexa savjetima i uputama pomažu u sagledavanju i savladavanju određenih zdravstvenih, socijalnih i psiholoških poteškoća. Kako bi savjetodavne usluge približili svim potrebitim građanima Hrvatske, otvorili smo besplatni telefon 0800 206 206.

Građane educiramo kroz radionice, tribine, vježbe i besplatne tečajeve (tečaj njege u kući). U okviru preventivnih programa organiziramo tjelovježbu za boljitak zdravlja. Potrebitim, socijalno ugroženim, građanima pružamo pomoć u vidu pomagala pri inkontinenciji.

Osim neposrednih oblika skrbi/pomoći starijim i nemoćnim osobama, Zaklada kontinuirano organizira edukacije stručnih radnika koji dnevno skrbe o starijim i nemoćnim, inkontinentnim osobama kako bi se, individualnim pristupom, svakoj potrebitoj osobi pružila najadekvatnija skrb.

Centar za boljitak zdravlja
Besplatni info telefon: 0800 206 206
Zagreb, tel. (01) 48 18 610, (01) 48 18 611
Osijek, Hrvatske Republike 19F, tel. (031) 20 32 05