Logoterapija – zašto je važno pronaći smisao života

Logoterapija ili terapija smislom, treća je bečka psihoterapijska škola koju je utemeljio psihijatar Viktor E. Frankl. Preživjevši iskustvo koncentracijskog logora Auschwitz, spoznao je da život može imati smisla u svim uvjetima te da nam upravo otkrivanje smisla svakoga pojedinačnog života otvara prostor nade i slobode čak i u najtežim uvjetima.

Život nas uvijek poziva da odgovorimo na njegova pitanja i izazove. Hoćemo li u uvjetima patnje izabrati ljutnju, prepuštanje, samosažaljenje i depresiju ili ćemo krenuti u potragu za vlastitim smislom? Stali smo na nekom problemu i ne znamo kako dalje? Kako otkriti na što smo pozvani? Samo su neka od pitanja koja se postavljaju pred svaku ljudsku egzistenciju.

U svom predavanju logoterapeut Senka Blažeković dat će obris povijesti i razvoja logoterapije i egzistencijalne analize, uvid u njezine osnovne postulate u traženju smisla kao primarne motivacijske snage čovjeka. Na primjerima iz prakse osvrnut će se na veliki potencijal ove terapijske metode i njezinu relevantnost u našem današnjem svijetu, te ilustrirati kako možemo i sami krenuti u smisleni život.

Predavač:
Senka Blažeković, dipl. jur., logoterapeut, završila je četverogodišnju edukaciju iz logoterapije i egzistencijalne analize u Zagrebu, gdje radi kao logoterapeut od 2017. godine, te ima petnaestogodišnje iskustvo psihoterapije u grupnoj i individualnoj terapiji kao koterapeut i terapeut.

Pridružite nam se na predavanju SimBex Akademije „Logoterapija – zašto je važno pronaći smisao života” koje će se 23.01.2020. od 18:00 do 20h održati u dvorani Školske knjige, Masarykova 28/ 3. kat.

Potrebno je doći 15 minuta prije početka predavanja.

Ulaz slobodan uz prethodnu prijavu na besplatni telefon 0800 206 206 ili na e-mail sanitetska@simbex.hr.

Vidimo se!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
© 2024 SimBex. Sva prava pridržana.
SimBex