Njega kože i inkontinencija

Inkontinentne osobe posebno su izložene potencijalnim problemima s kožom.

Korisnik proizvoda za inkontinenciju često je izložen cjelodnevnom nošenju proizvoda za inkontinenciju. Vrlo je važno dovoljno često mijenjati pomagalo pri inkontinenciji (onda kada je iskorišteno), koristiti kvalitetno pomagalo te čistiti preponsko područje  vlažnim maramicama i njegovati ga sa uljem u spreju.

Često se susrećemo sa neprimjerenim odabirom samog proizvoda za inkontinenciju. Neprimjerena veličina proizvoda i niska razina higijene ruku također izazivaju probleme. Čišćenje donjeg dijela tijela često stvara nelagodu kod pacijenata i nažalost bez obzira na kvalitetu izbora pomagala za inkontinenciju urea ostaje (u tragovima) na tijelu što uništava otpornost kože bakterijama. Dezinficirajte ruke kvalitetnim dezinficijensom, koji neće oštetiti kožu Vaših ruku te koristite rukavice radi vlastite zaštite i zaštite pacijenta.

Kvalitetna njega kože iznimno je bitna kod osoba koje pate od inkontinencije. Birajte kvalitetnu medicinsku kozmetiku Abena Skincare testiranu na alergogeni i iritacijski potencijal.