DIY vodeni “playdoh”

Ova nevjerojatno jednostavna aktivnost čini vrijeme kupanja i igru u vodi super zabavnom za djecu svih uzrasta! Potpuno je sigurna za kožu i zahtijeva samo nekoliko jednostavnih sastojaka kako bi vama i vašem djetetu pružili nezaboravne trenutke zabave.

Pridobiti dijete da mirno sjedi dovoljno dugo da opere kosu ponekad može biti vrlo izazovno. Najlakši način da zaobiđete dramatičnost tijekom kupanja je da to vrijeme učinite ugodnim i zabavnim i zaokupite djecu igračkama i aktivnostima!

Ovaj recept za vodeni “playdoh” daje vam super mekano tijesto za igranje koje je sigurno za kožu i topljivo u vodi. Kad se stavi u vodu, tijesto postaje super mekano, gnjecavo i elastično, a tekući sapun u tijestu stvara mjehuriće od sapunice.

DIY vodeni “playdoh”

Za izradu trebat će vam:

1. gel za pranje tijela bez mirisa, poput našeg Bambo Nature gela za pranje kose i tijela

2. ulje za bebe, poput našeg Bambo Nature ulja za kupanje

3. prehrambene boje

4. krumpirov škrob ili kukuruzni škrob

Postupak:

1. U posudi pomiješajte 5 žlica gela za pranje kose i tijela i 3 žlice ulja za bebe.

2. Dodajte prehrambenu boju po izboru. Preporučujemo da počnete s jednom ili dvije kapi pa možete dodavati dok ne budete zadovoljni bojom; samo imajte na umu da će se tijesto otopiti u vodi za kupanje vašeg djeteta, pa bi možda bilo bolje da ne pretjerujete s bojom. Ako želite vodu održati što čišćom, možete potpuno preskočiti bojenje i tijesto ostaviti da bude bijelo.

3. Dodajte škrob dok smjesa ne bude toliko gusta da se više ne može miješati.

4. Ponovite korake od 1 do 3 s bilo kojom drugom bojom

5. Na kraju, morat ćete ručno na stolu umiješati još škroba u tijesto dok ne postane čvrsto, ravnomjerno i ne prestane se lijepiti.

Kada dođe vrijeme za igru s tijestom, počnite tako što ćete odlomiti manji komad. Nakon što tijesto dotakne vodu, počinje se polako otapati i nećete ga moći sačuvati za kasnije.

Ako preostalo tijesto pohranite u hermetički zatvorenu posudu ili vrećicu, možete ga čuvati tjednima! Budući da je napravljeno od škroba, može postati prilično suho, ali kada se tijesto stavi u vodu, vratit će elastičnost.

Psst…! Također možete koristiti tijesto za igru ​​vani u dječjem bazenu za sate lagane ljetne zabave!

Za više kreativnih DIY aktivnosti i zabave, pročitajte naše druge objave na blogu kao npr. Domaći ukusni i zdravi sladoledi za bebe i djecu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
© 2024 SimBex. Sva prava pridržana.
SimBex