Vrste pomagala pri inkontinenciji

Ulošci

ABRI SAN anatomski oblikovani ulošci mogu se nabaviti u četiri različite veličine ovisno o stupnju inkontinencije. Ima ih malih (ABRI SAN MINI) koji nisu mnogo veći od damskih uložaka ili nešto većih (ABRI SAN NORMAL). Na gornjem i donjem kraju uloška nalazi se samoljepljiva traka, koju jednostavno zaljepite za gaćice. Oba uloška služe za zbrinjavanje lagane inkontinencije.

Odabir uloška ne ovisi o njegovoj veličini već u prvom redu o njegovoj moći upijanja. Kod većih količina urina potrebno je i veće pomagalo (ABRI SAN SUPER i ABRI SAN FORTE). ABRI SAN SUPER služi za zbrinjavanje srednje inkontinencije, a ABRI SAN FORTE za zbrinjavanje teške inkontinencije.

Gore navedena pomagala pričvršćuju ABRI NET mrežastim elastičnim gaćicama, koje dobro prianjaju uz tijelo a ne stežu

Pelene u spoju s gaćicama

ABRI FORM (pelene u spoju s gaćicama) sustav je posebno prilagođen teškim slučajevima inkontinencije. Pelene ABRI FORM se pričvršćuju višestruko ljepljivim trakama koje omogućuju individialnu prilagodbu obujmu kukova pacijenta. Hidrofobna zaštita na rubovima i dobro prianjanje uz tijelo, osiguravaju gotovo 100% zaštitu od istjecanja. Indikator vlažnosti je s vanjske strane pomagala i pokazuje koliki je dio kapaciteta upijanja pelene iskorišten.

Nepropusni podmetači

Upijajući nepropusni podmetači za krevet i stolicu različitih veličina i moći upijanja posebna su zaštita koja pruža sigurnost u mnogim situacijama. Upijajuća jezgra se sastoji od pahuljastih vlakana koje maksimalno upijaju na svakom području primjene.

Oblikovani kanali osiguravaju optimalnu raspodjelu upijajuće tekućine i jačaju jezgru. Gornji sloj od netkanog tkanja brine o optimalnoj suhoći i mekoći pomagala. Vodonepropusna pozadina sprečava izlijevanja tekućine.

Podmetači su namjenjeni za invalidska kolica, krevet i stolicu – svugdje gdje je poželjna dodatna zaštita.